Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Νομικό Πλαίσιο - Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Αγαπητοί φίλοι,

Με πρόφαση τη προηγούμενη ανάρτηση του άρθρου μου περί των Ιδιωτικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και το παράδειγμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς και διαχείρισης της ForthNet απέναντί μου, έκανα λίγη έρευνα. Ως μη νομικός μπορεί να μην έχω τα φώτα για λεπτομερή έρευνα πάνω στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες αυτές και γενικότερα τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αλλά πιστεύω πως κατέληξα, μετά από βοήθεια φίλων και γνωστών που εργάζονται σε εταιρείες ομοίου χαρακτήρα, στα εξής:

Ο νόμος που, τελίκα, καθορίζει τα πλαίσια λειτουργίας τους είναι ο Ν.3431/2006 (ΦΕΚ 13/Α'/3.2.2006) Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις. Μπορείτε να βρείτε την περιγραφή του στην διεύθυνση: http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3431_06.htm.

Έστω και για ενημερωτικούς λόγους αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο, ομολογουμένως, εκτενές κείμενο και τη πληθώρα των άρθρων (74 στον αριθμό) που απαρτίζουν τον Νόμο 3431.

Πολλοί απο εσάς που έχετε προβλήματα με τέτοιου είδους εταιρείες φαντάζομαι οτι θα βρείτε άκρως ενδιαφέρουσες τις παραγράφους 1, 2 & 3 του άρθρου 38 όπου περιγράφεται το καθεστώς των χρεώσεων καθώς επίσης και το άρθρο 63 που περιγράφει τις διοικητικές κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) σε περίπτωση παράβασης των σχετικών άρθρων του νομοθετικού πλαισίου.

Ελπίζω να σας βοήθησα έστω, και λίγο να δείτε, οτι μαζί με τις υποχρεώσεις που έχετε, απέναντι στις εταιρείες (είτε ιδιωτικές, είτε δημόσιες) έχετε και ισάξια δικαιώματα. Είμαστε όλοι καταναλωτές που περιμένουν να τους παρέχεται η πρόσβαση στις υπηρεσιές που πληρώνουν, καθώς επίσης και με την ποιότητα την οποία εγγυάται η εκάστοτε συγκεκριμένη εταιρεία. Μπορεί ο καθένας μας να ασκήσει το αναφθαίρετο και συνταγματικό του δικαίωμα να αποχωρήσει και να καταγγείλει μια σύμβαση αν και εφόσων, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις των προϊόντων που μας παρέχονται. Όπως θα έκανε και μια οποιαδήποτε εταιρεία αν δεν πληρώνατε το λογαριασμό σας.

Απαιτούμε το σεβασμό απέναντί μας. Δεν τον ζητάμε!!

Οι εταιρείες κρέμονται απο εμάς. Εμάς έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν, και εμείς αποφασίζουμε αν αξίζουν να επιβιώσουν (τουλάχιστον στην Ελληνική αγορά) ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου